O univerzitetnih razpisih tu in tam

Na Inštitutu za pravo in nove tehnologije Univerze v Leidnu ravno izbiramo novega raziskovalca, ki bo odgovoren za delo na evropskem projektu. Izbira poteka po ustaljenem postopku. Najprej se razpis deli na znanih spletnih portalih, specializiranih v objave prostih akademskih pozicij (na Nizozemskem je verjetno najbolj znan AcademicTransfer) in prek socialnih omrežij (LinkedIn, Twitter ... ), seveda v angleščini, da se doseže kar najširši krog možnih kandidatov. Prijave prispejo s celega sveta, Nizozemci so pogosto v manjšini.

Recimo za PhD pozicijo v Tilburgu Google najde naslednje zadetke (v zares samo prvem, nerodnem poskusu):


Po mojih izkušnjah so razpisi objavljeni vsaj dober mesec pred potekom roka za prijavo, saj je to nek minimum, v katerem lahko kandidat spiše dobro prijavo, pridobi ustrezne reference ipd. Recimo za omenjeno pozicijo v Tilburgu je bil razpis objavljen začetek tega meseca, rok pa je 1.10. 2015. 

Malo za šalo malo za res sem preverila, kako takšni razpisi potekajo v Sloveniji. Internih informacij sicer nimam, ampak kar pokaže spletna stran ljubljanske univerze, je nekako čudno, da ne rečem zaskrbljujoče. Roki so zelo kratki, nekateri trajajo tudi samo 3 dni. Stran univerze je edina, kjer so delovna smesta objavljena, no, vsaj hitro googlanje me ni napotilo na nobeno drugo bazo ali objavo. Zanimivo, mesta niso objavljena niti na spletnih straneh fakultet, ki zaposlujejo.

Je možno, da nečesa ne razumem oz. imam nepopolne informacije, ali pa so ti razpisni roki in celoten način iskanja kandidatov nekoliko v nasprotju z evropskimi standardi?
O univerzitetnih razpisih tu in tam O univerzitetnih razpisih tu in tam Reviewed by Helena Uršič on 2:36 PM Rating: 5

No comments:

Theme images by merrymoonmary. Powered by Blogger.